Waar liggen uw prioriteiten bij een aanwezigheidsbeleid?
mei 11, 2020
Strategy

Het coronavirus toont nog maar eens aan hoe belangrijk werknemers zijn voor een bedrijf.

Ontdek hoe je met enkele gemakkelijk implementeerbare acties, quick wins genereert voor een duurzaam aanwezigheidsbeleid.

De coronacrisis heeft een enorme impact op onze samenleving, de economie en onze interpersoonlijke relaties, zowel werk als privé. Eens te meer blijkt, dat het menselijk kapitaal bij uitstek het belangrijkste is om onze bedrijven draaiende te houden.

  • Hoe houden we het engagement en de veerkracht van dit waardevolle kapitaal op peil in tijden van voortdurende verandering?
  • Hoe blijven we als collega’s geconnecteerd als we met zijn allen meer digitaal, en op afstand gaan werken? 
  • Hoe kan ergonomisch werken en het toepassen van de social distancing hand in hand gaan?

Dit zijn enkele belangrijke aandachtspunten voor elk bedrijf dat demotivatie, presenteïsme en uiteindelijk ziekteverzuim wil voorkomen.

Een goed aanwezigheidsbeleid beschouwt de domeinen van wellbeing, verzuim en re-integratie
en zorgt ervoor dat uw bedrijf duurzaam weet om te gaan met het menselijk kapitaal, resulterend in vruchtbare effecten op lange termijn.

Back-iN biedt jouw bedrijf een gratis analyse-tool aan waarin je de huidige situatie van je bedrijf in kaart brengt van je aanwezigheidsstrategie, en onmiddellijk suggesties krijgt van mogelijke actieterreinen.

De tool is een aanzet  om multidisciplinair aan de slag te gaan.

HR en preventiedienst, verenig jullie en ontdek de meerwaarde van een samenwerking in dit domein.

Het resultaat uit de analyse geeft in één oogopslag duidelijk weer waar de noden zitten voor de aanwezigheidsstrategie in uw bedrijf en de hieraan gelinkte opportuniteiten.  Jullie bepalen zelf waar de eerste accenten voor actie worden gelegd. Vul enkele gegevens in via onderstaande webpagina en ontvang onze gratis Back-iN Company Checklist. 

Zo gaat jouw bedrijf op een duurzame manier Back-iN business.

Andere artikels

Werken met een beperking, uiteraard?!

Werken met een beperking, uiteraard?!

Dat we ondertussen weten dat het ziektecijfer in vele bedrijven te hoog ligt, dat is duidelijk.De oorzaak? Daar is het moeilijker de vinger op de wonde te leggen. Naar mijn gevoel? Een verhaal van drempels… Werknemers die bezorgd zijn het werk nog te zullen aankunnen,...