Over ons

Back-IN

Missie

Onze missie is om de inzetbaarheid van het meest waardevolle goed van bedrijven te versterken, de medewerkers. Werken maakt gelukkig en gezond. Meer zelfs: Terug kunnen werken kan een belangrijk deel uitmaken van het verdere herstel. We geloven dat duurzame (her)tewerkstellingen het resultaat zijn van wederzijdse betrokkenheid en verantwoordelijkheid. Betrokkenheid naar elkaar toe als mens én verantwoordelijkheid van elke speler in de realisatie van de bedrijfsdoelen.  Een mindset die gericht is op mogelijkheden. Daar staan we voor. En daar willen we elk bedrijf op een professionele en hands-on manier in ondersteunen.  
Een inclusieve bedrijfscultuur waarbij mensen op een positieve manier samenwerken en met elkaar in verbinding staan is het resultaat.

Visie

We zien werk als een context waarin medewerkers gezond blijven, of als onderdeel van het verdere herstel na een periode van arbeidsongeschiktheid. Belangrijk daarbij is dat het werk in balans is met de mogelijkheden en talenten van het individu, rekening houdend met de realiteit vanuit de bedrijfscontext.
Vanuit deze visie bieden we bedrijven een totaalaanpak waarin een combinatie van preventieve en curatieve acties elkaar versterken in het domein van preventie, verzuim en re-integratie.  
Door onze persoonlijke aanpak gebaseerd op jarenlange expertise, helpen we bedrijven bij een duurzame en optimale inzetbaarheid van de medewerkers.
In tijden van toenemende economische verwachtingen, blijft vanuit onze ondersteuning de corebusiness en groei van het bedrijf centraal staan.

Back-iN

Back-iN versterkt organisaties en werknemers zodat ziekteverzuim geen kans krijgt en de werktevredenheid stijgt.  Hiervoor werken we via partnerships met collega-experts uit het vakgebied samen, op basis van de wensen en de noden van de klant.  Zo kan steeds de beste service op maat voorzien worden.

Wij helpen werknemers Back to work, of bieden ondersteuning zodat zij niet uitvallen op het werk ondanks bepaalde struikelblokken, gezondheidsproblemen en/of beperkingen.  We leggen de focus op INclusie, wat aan belang wint in tijden van een sterk stijgende tendens in de War for talent. Van het (terug) aan boord brengen/houden van je medewerkers, naar het optimaal benutten van hun talenten om zich duurzaam te ontplooien.

We bouwden reeds jarenlange ervaring op, op vlak van re-integratie van werknemers in de bedrijfswereld en zijn onder meer actief  binnen het domein van de ergonomie.  Deze expertise refereert naar de tweeledige betekenis van Back-IN die naast te-rug en INclusie, ook linkt naar ‘de rug’ en ergonomie op het werk.

Vanuit onze ervaringen in de bedrijfswereld kennen we als geen ander de knelpunten vanuit de praktijk.
Ons finale doel is om duurzame tewerkstellingen te realiseren in een inspirerende organisatiecultuur.

Back-iN nam de lead in verscheidene mensgerichte innovatieprojecten in verschillende bedrijven.

Doel

Bedrijven helpen bij de inzetbaarheid van hun medewerkers door een optimale ondersteuning tijdens de afwezigheidsperiode in de voorbereiding naar terugkeer en hen te voorzien in een positief aanwezigheidsbeleid dat focust op zowel preventie als re-integratie.

Passie

Ondersteuning bieden op maat van de klant, vanuit onze expertise en praktijkervaring die aantoont dat er voor de meeste knelpunten gerichte oplossingen mogelijk zijn. Een gerichte communicatie met de betrokken actoren én de juiste expertise zijn hiervoor de sleutels.

Hanne Kenis is oprichter van Back-iN en bouwde reeds jarenlange ervaring op in verzuim, re-integratie & jobbehoud.  Het adviseren van bedrijven in het wettelijke en beleidsmatige kader van deze materie, en het ondersteunen van werknemers en bedrijven bij re-integratie trajecten is haar passie.
Haar ervaring gaat van het uitwerken van een aanwezigheidsbeleid in bedrijven, het individueel begeleiden bij return to work trajecten, het geven van trainingen rond onder meer ergonomie, tot het faciliteren van mensgerichte innovatieprojecten in verschillende bedrijven.

Door een combinatie van uitgebreide ervaring, diepgaande expertise en een persoonlijke benadering naar de klanten, werkt Hanne toe naar oplossingen op maat van de behoeften van de klant.  Een win-win voor het bedrijf en zijn werknemers is de outcome.

Hanne is Certified return to work coordinator en Certified disability management professional bij het RIZIV, en erkend preventieadviseur ergonomie niveau 1 (Antwerp Management School).

Stel hier jouw vraag!

Wij helpen jou graag verder met al je vragen. Back-iN reageert gemiddeld binnen een dag. Vermeld ook even in jouw bericht de dienst waar je meer informatie over wenst.

Wens je graag een vrijblijvend verkennend gesprek met onze experts?

Akkoord met het privacybeleid *

[elfsight_facebook_chat id=”2″]

WSE kwaliteitsregistratie staand juni 8th, 2019
Back-iN is erkend dienstverlener met een kwaliteitslabel vanuit het Departement Werk en Sociale Economie. Bedrijven en organisaties die gebruik maken van onze ondersteuning kunnen gebruik maken van de werkbaarheidscheques en zo tot € 10000 subsidie tussenkomst krijgen om knelpunt rond werkbaar werk in kaart te brengen én aan te pakken.

Back-iN is erkend dienstverlener voor Individueel Maatwerk

Emailbanner Lynn Ine scaled juni 8th, 2019