Re-integratie na ziekte of ongeval

Werk zien als een context om gezonder te worden

 

Uitdagingen bij re-integratie na ziekte/ongeval

Werkbaar werk na ziekte
Hoe goed je aanwezigheidsbeleid ook is, elk bedrijf zal op een bepaald moment geconfronteerd worden met een aantal langdurig afwezigen.
Eerder onderzoek toont aan dat de kans op een succesvolle re-integratie enorm afneemt naarmate de duur van de afwezigheid stijgt.
Werkgevers en werknemers worden geconfronteerd met vragen en onzekerheden:

Mag ik de werknemer opbellen tijdens de ziekteperiode?
Wat als ik geen aangepast werk kan bieden?
Wanneer wordt een terugkeer verwacht?
Welke wettelijke maatregelen zijn toepassing?
Wat als de werknemer niet meer goed rendeert na de terugkeer?

Back-iN aanpak re-integratie

Een goede voorbereiding, de essentie.
De voorbereiding van de terugkeer van een werknemer begint op de eerste dag van zijn afwezigheid. Hoe sneller de mogelijkheden van
re-integratie openlijk worden besproken, hoe meer kans op succes.
Onze analytische tool, de JobFit, geeft een duidelijk beeld van de
re-integratiemogelijkheden van jouw werknemer. Alle actoren binnen en buiten het bedrijf worden op een actieve manier betrokken bij het re-integratieproces.

Werken draagt bij aan het verdere herstel.
Vanuit de medische diagnose maken we een vertaalslag naar de functionele beperkingen op de werkvloer, die voor elke individu en elke beperking verschillend zijn. Bovendien brengen we duidelijk in kaart waar de mogelijkheden en sterktes van de werknemer liggen. We zorgen voor een duidelijk re-integratieplan waarin de gemaakte afspraken tussen de betrokken partijen formeel worden vastgelegd zodat de terugkeer van jouw werknemer vlot kan verlopen.
Deze methodiek kadert binnen de gecertificeerde opleiding van Return to work coördinator van het RIZIV.

Resultaat

Een stapsgewijze opbouw van de re-integratie met respect voor de mogelijkheden van de werknemer, en met oog voor de doelstellingen vanuit de bedrijfssetting.  Door het gericht maatwerk bereiken we een win-winsituatie voor  werkgever en werknemer.  Je krijgt een heldere start van de re-integratie en een duidelijk kader voor verdere opvolging. Jouw werknemer voelt zich gewaardeerd door zijn bedrijf en gaat opnieuw met werkgoesting aan de slag.  Je bedrijft behoudt een ervaren werknemer met al zijn kennis en expertise, en je bespaart bovendien op de rekruteringskosten.  Niet onbelangrijk in de huidige context van de war for talent op de arbeidsmarkt.

 

re-integratie aanpak

Word zelf expert in re-integratie en ontdek in onze workshops of trainingen hoe je dit concreet kan aanpakken.

Vraag een subsidie aan bij een rendementsverlies of aangepaste functie voor uw werknemer.

Graag meer info of vrijblijvend advies op maat van je uitdagingen?

Wij helpen jou graag verder met al je vragen. Back-iN reageert gemiddeld binnen een dag. Vermeld ook even in jouw bericht de workshop of training waar je meer informatie over wenst.

Wens je graag een vrijblijvend verkennend gesprek met onze experts?

Akkoord met het privacybeleid *

WSE kwaliteitsregistratie staand januari 29th, 2020

Back-iN is erkend dienstverlener met een kwaliteitslabel vanuit het Departement Werk en Sociale Economie. Bedrijven en organisaties die gebruik maken van onze ondersteuning kunnen gebruik maken van de werkbaarheidscheques en zo tot € 9000 subsidie tussenkomst krijgen om knelpunt rond werkbaar werk in kaart te brengen én aan te pakken.

Back-iN is erkend dienstverlener voor Individueel Maatwerk

Emailbanner Lynn Ine scaled januari 29th, 2020