Inhouse re-integratie coördinator

ONTDEK DE KRACHT VAN EEN IN-COMPANY EXPERT

115 september 19th, 2019
WORKSHOP / TRAINING

Inhoud

De voorbereiding van de terugkeer van een werknemer begint op de eerste dag van zijn afwezigheid. Hoe sneller de mogelijkheden van re-integratie openlijk worden besproken, hoe meer kans op succes.
De kans op terugkeer naar het werk wordt aanzienlijk verminderd van zodra men de kaap van 3 maanden afwezigheid bereikt heeft.
De meerwaarde van een  vroegtijdige betrokken aanpak naar afwezige werknemers toe, wordt vanuit verscheidene onderzoeken bevestigd.

Deze meerdaagse training  zoemt onder meer in op:

  • Werken zien als een context naar herstel
  • Het wetgevend kader van re-integratie
  • De verschillende soorten van verzuim
  • Een betrokken aanpak in de communicatie met de afwezige werknemer
  • Het 3-fasen plan in het werkhervattingsproces: Een concrete aanpak
  • Functionele Capaciteits Evaluatie: The JobFit
  • De verschillende niveaus van aangepast werk
  • Subsidiemogelijkheden bij re-integratie

Theoretische modellen, het gebruik van tools en interactieve oefeningen wisselen elkaar af om de deelnemers zoveel mogelijk onder te dompelen in het werkveld en de aanpak van de re-integratie expert.

De kracht van een open communicatie, eenvoud en betrokkenheid als uitgangspunten van de expert worden in de verf gezet.

Voor wie?

B
Human Resources
B
Vertrouwenspersonen

Resultaat

Je bedrijf speelt pro-actief in op langdurige afwezigheid door werknemers sneller te re-integreren.  Dit wordt des te belangrijker in tijden van toenemende arbeidsmarktkrapte.  Door een goede interne ondersteuning zal het herstel van de werknemer bevorderen tijdens én door het werk.  Bijkomend voelen werknemers zich hierdoor enorm gewaardeerd.  De posititeve insteek van de begeleiding vormt de start van een gestage groei in het re-integratieproces, op weg naar herstel én finaal een maximale werkhervatting in de vroegere of aangepast functie.

Vroegtijdige re-integratie betekent een grote meerwaarde.  Zo blijkt ook uit onderzoek dat mensen die werken, gelukkiger zijn.  Het geeft hen recht op participatie en het gevoel van onderdeel uit te maken van de groep.   En werknemers met werkgoesting vergroten de kans op een bruisend economisch leven van je bedrijf op lange termijn.

DSC00523 2 september 19th, 2019

Graag meer info of vrijblijvend advies op maat van je uitdagingen?

Wij helpen jou graag verder met al je vragen. Back-iN reageert gemiddeld binnen een dag. Vermeld ook even in jouw bericht de workshop of training waar je meer informatie over wenst.

Wens je graag een vrijblijvend verkennend gesprek met onze experts?

Akkoord met het privacybeleid *

WSE kwaliteitsregistratie staand september 19th, 2019
Back-iN is erkend dienstverlener met een kwaliteitslabel vanuit het Departement Werk en Sociale Economie. Bedrijven en organisaties die gebruik maken van onze ondersteuning kunnen gebruik maken van de werkbaarheidscheques en zo tot € 10000 subsidie tussenkomst krijgen om knelpunt rond werkbaar werk in kaart te brengen én aan te pakken.

Back-iN is erkend dienstverlener voor Individueel Maatwerk

Emailbanner Lynn Ine scaled september 19th, 2019