Subsidie aanvragen

Gebruik de wettelijke mogelijkheden voor financiële ondersteuning

Uitdaging

We worden met z’n allen ouder en werken langer. Dit gaat gepaard met een hoger risico op gezondheidsproblemen en chronische aandoeningen zoals hartziekten, kanker, diabetes, depressie en chronische rugproblemen, etc. Wat als deze problemen blijvend zijn en een impact hebben op de werkvloer? Het thema ‘werkbaar’ werk wint aan belang.

Wist je dat je bedrijf beroep kan doen op subsidiemaatregelen indien de arbeidsbeperking van jouw werknemer een impact heeft op het functioneren op het werk? Dit kan gaan om een langdurige financiële tussenkomst in de loonkost (VOP, Vlaamse OndersteuningsPremie voor Vlaanderen) of een terugbetaling van specifieke materiële aanpassingen of specifieke tools op de werkvloer.

Back-iN aanpak

Wij nemen de volledige aanvraagprocedure en vervolgacties op ons: Van de samenstelling en motivatie van het subsidiedossier tot de indiening en verdere opvolging van de implementeerbare maatregelen in de praktijk.

Een aanvraagdossier wordt ingediend per gewest:
– Bevoegde instantie voor Vlaanderen is VDAB: Vlaamse OndersteuningsPremie (VOP)
– Bevoegde instantie voor Brussel is PHARE, Personne Handicapée Autonomie Recherchée
– Bevoegde instantie voor Wallonië is AVIQAgence pour une Vie de Qualité

Resultaat

Jouw werknemer kan het werk hervatten binnen de grenzen van zijn mogelijkheden.
Jouw bedrijf krijgt een doorlopende financiële compensatie voor een eventueel rendementsverlies of een aangepaste werkinhoud of werkpost. Voor Vlaanderen bedraagt deze compensatie min. 20% tot max. 60% van het referteloon van uw werknemer gedurende 2 tot 5 jaar.
Productiviteit en rentabiliteit worden perfect in balans gebracht.

multiethnic group of young business people PEL73AM Back iN juni 17th, 2019

Ontdek de meerwaarde van ondersteuning door een return to work coördinator.

Graag meer info of vrijblijvend advies op maat van je uitdagingen?

Wij helpen jou graag verder met al je vragen. Back-iN reageert gemiddeld binnen een dag. Vermeld ook even in jouw bericht de workshop of training waar je meer informatie over wenst.

Wens je graag een vrijblijvend verkennend gesprek met onze experts?

Akkoord met het privacybeleid *