Be Back – Een project dat bedrijven én werknemers ondersteunt bij ‘dreigend’ verzuim en bij de re-integratie na afwezigheid.
jul 24, 2020

Een project dat bedrijven én werknemers ondersteunt bij ‘dreigend’ verzuim en bij de re-integratie na afwezigheid.

In het najaar van 2019 werkten we ijverig met enkele partners aan een innovatief ESF project rond de re-integratie van langdurig afwezigen naar de werkvloer.

Met trots kunnen we nu aankondigen dat ons innovatief project ‘Be Back’ werd goedgekeurd door de ESF-commissie waardoor we verschillende werknemers én bedrijven gratis begeleiding kunnen bieden.

In dit project slagen volgende partners de handen in elkaar voor een twee jaar lopend project (jun 2020 – jun 2022): Konsilo, Travvant, Back-In, Pop Consult & Coaching en Safety Lizard.

De eerste insteek van het project is de ontwikkeling van een onderbouwde tool die de functionele capaciteiten van de werknemer in kaart brengt, en een vergelijk maakt met de vereisten vanuit de functie op de werkvloer. Deze tool met bijhorende return-to-work begeleiding zal ervoor zorgen dat de re-integratie van afwezigen op een onderbouwde wijze en proactiever kan worden aangepakt.

De tool zal online worden gelanceerd en door middel van een call-to-action knop, kunnen zowel werknemer als bedrijf de ondersteuning van een return-to-work coördinator inschakelen die het hele werkhervattingsproces zal begeleiden.

Door de aanpak zullen we adequaat inspelen op enkele belangrijke mijlpalen bij uitval, waardoor zowel werknemer als bedrijf geholpen worden.

Bijkomend hebben de partners de ambitie om de methodiek ook in te zetten om ziekteverzuim, en zo ook de hieraan gelinkte kosten, te voorkomen.

Ben je zaakvoerder, HR manager of preventieadviseur én geïnteresseerd om als bedrijf gebruik te kunnen maken van deze tool en return-to-work begeleiding voor een vlottere re-integratie na afwezigheid?

Vul onze online bevraging die peilt naar de bestaande aanpak in de bedrijven, en maak kans op deze gratis ondersteuning bij de re-integratie van jouw werknemers!

Andere artikels

Werken met een beperking, uiteraard?!

Werken met een beperking, uiteraard?!

Dat we ondertussen weten dat het ziektecijfer in vele bedrijven te hoog ligt, dat is duidelijk.De oorzaak? Daar is het moeilijker de vinger op de wonde te leggen. Naar mijn gevoel? Een verhaal van drempels… Werknemers die bezorgd zijn het werk nog te zullen aankunnen,...