Teamcoaching in groep

Bouwen aan een effectieve, betrouwbare en waarderende teamsamenwerking

Uitdagingen bij teamcoaching

In elke organisatie komt het vroeg of laat voor: teams met spanningen tussen collega’s en/of de leidinggevende. Als die spanningen uitgroeien tot uitzichtloze conflicten, dan uit zich dat in een zeer laag niveau van tevredenheid, welbevinden en engagement. We spreken dan van een team met destructief functionerende personen.  De verminderde motivatie en veerkacht van uw werknemers staat een inspirerende organisatiecultuur in de weg.

Aanpak i.s.m. The Value Connectors

Hoe krijgen we jouw team Back-iN?

We starten een teamcoachingstraject waarbij een externe teamcoach het team begeleidt naar een betere samenwerking door weerstanden en conflicten aan te pakken en weg te werken (max 12 personen per teamcoach).  Verhoogde werkdruk en stress zijn vaak een uiting van onderliggende factoren die bij de bron moeten worden aangepakt.  

In samenspraak met jouw bedrijf maken wij een stappenplan op dat onder meer kan bestaan uit:

Probleemverheldering
Bemiddeling tussen de werknemers
Coaching van de leidinggevende
1-op-1 coaching van teamleden
Teamcoaching
Reorganisatie van het team

Op zoek naar een ander soort coaching? We bieden ook nog 1-op-1 coaching aan en coaching bij stress en burn-out. Bekijk zeker even deze diensten, als u interesse heeft.

Resultaat

Het vertrouwen in een team wordt versterkt en de samenwerking verbetert door:

  • Het bespreekbaar maken van conflicten of spanningen
  • Het gevoel van veiligheid en vertrouwen in de groep te herstellen
  • Blokkerende dynamieken om te zetten in constructieve bouwstenen voor teamsamenwerking.

We hebben de ervaring om dit soort situaties te doorgronden en doeltreffend te ontmijnen zodat het team opnieuw als een hechte groep kan functioneren. Het team zal opnieuw beter omgaan met stress en werkdruk, en de groep ontwikkelt hierdoor nieuwe energie.

Dit soort interventies hebben een enorme impact op de tevredenheid, de betrokkenheid en het welzijnsgevoel van het betrokken team.

business colleagues celebrating successful YK2U64B Back iN 1 juni 17th, 2019

Graag meer info of vrijblijvend advies op maat van je uitdagingen?

Wij helpen jou graag verder met al je vragen. Back-iN reageert gemiddeld binnen een dag. Vermeld ook even in jouw bericht de workshop of training waar je meer informatie over wenst.

Wens je graag een vrijblijvend verkennend gesprek met onze experts?

Akkoord met het privacybeleid *

WSE kwaliteitsregistratie staand juni 17th, 2019
Back-iN is erkend dienstverlener met een kwaliteitslabel vanuit het Departement Werk en Sociale Economie. Bedrijven en organisaties die gebruik maken van onze ondersteuning kunnen gebruik maken van de werkbaarheidscheques en zo tot € 10000 subsidie tussenkomst krijgen om knelpunt rond werkbaar werk in kaart te brengen én aan te pakken.

Back-iN is erkend dienstverlener voor Individueel Maatwerk

Emailbanner Lynn Ine scaled juni 17th, 2019