Ergonomie op kantoor of de thuiswerkplek: dat zit goed?!

Doorbreek de risico’s van zittend werk

Persoon icoon
WORKSHOP / TRAINING

Inhoud workshop Ergonomie op kantoor

Geschikt voor werknemers voor wie de jobinhoud hoofdzakelijk kantoorwerk omvat.

“Zittend werk is toch geen zware job?”

Hoe komt het dan dat zoveel managers, secretaressen, advocaten, boekhouders… last hebben van rug-, schouder-, nekklachten? Waarom krijg je vaak te kampen met hoofdpijn of migraine? Wat is de impact van aanhoudende stress op ons lichaam?
In deze workshop gaan we dieper in op de risico’s die onze dagelijkse, zittende levensstijl met zich meebrengt. We geven inzicht in de manier waarop we ons lichaam vaak ‘misbruiken’ zonder onszelf hiervan bewust te zijn. Door middel van enkele interactieve en beweeglijke oefeningen laten we de deelnemers een aantal zaken ‘aan den lijve’ ondervinden.
We inspireren de werknemers om meer beweging te creëren binnen hun huidige werksituatie en leren hen aan de hand van een ‘good practice’ hoe zij onmiddellijk verbetering kunnen brengen in de eigen werksituatie.  In-the-field advies op de eigen werkplek is eveneens mogelijk.

Voor wie?

B
Werknemers en leidinggevenden in zittende beroepen

Is je interesse naar ergonomie geprikkeld? Bekijk dan zeker onderstaande dienst.

Resultaat

De werknemers krijgen inzicht in de risico’s van sedentair gedrag en de eigen belastende bewegingen en/of houdingen.  Men leert de werking van het  lichaam begrijpen en risico’s bij zichzelf te onderzoeken.  De oorzaken detecteren, herkennen en erkennen is een essentieel startpunt van verandering.    De werkplek wordt geoptimaliseerd tijdens de in-the field adviezen, met een betere houding als resultaat.  Een gezonde werknemer beleeft meer werkplezier en levert betere prestaties!

The JobCoach Academy

Graag meer info of vrijblijvend advies op maat van je uitdagingen?

Wij helpen jou graag verder met al je vragen. Back-iN reageert gemiddeld binnen een dag. Vermeld ook even in jouw bericht de workshop of training waar je meer informatie over wenst.

Wens je graag een vrijblijvend verkennend gesprek met onze experts?

Akkoord met het privacybeleid *

WSE kwaliteitsregistratie staand september 19th, 2019
Back-iN is erkend dienstverlener met een kwaliteitslabel vanuit het Departement Werk en Sociale Economie. Bedrijven en organisaties die gebruik maken van onze ondersteuning kunnen gebruik maken van de werkbaarheidscheques en zo tot € 10000 subsidie tussenkomst krijgen om knelpunt rond werkbaar werk in kaart te brengen én aan te pakken.

Back-iN is erkend dienstverlener voor Individueel Maatwerk

Emailbanner Lynn Ine scaled september 19th, 2019