Ergonomie bij fysiek werk: gezonde houding, gezonde rug

toepassing van gepaste hef- en tiltechnieken

25 september 19th, 2019
WORKSHOP / TRAINING

Inhoud

Geschikt voor werknemers voor wie tillen en oncomfortabele en/of repetitieve houdingen en bewegingen een onderdeel uitmaken van hun dagelijkse activiteiten.

Nagenoeg de helft van de actieve bevolking heeft al te maken gehad met rugpijn (44%) en vier op de tien werden reeds geconfronteerd met pijn ter hoogte van de bovenste ledematen. Ons lichaam is gemaakt om te bewegen… En toch merken we dat ook werknemers die manueel werk doen door de jaren heen klachten ontwikkelen aan het beweginsapparaat. Vele mogelijke factoren liggen aan de basis. Vaak gaat het om een combinatie van werkgerelateerde oorzaken en levensstijlfactoren.

In deze trainingen illustreren we de deelnemers onze oorspronkelijke, natuurlijke manier van bewegen en keren we even terug naar de roots van de mensheid. We geven hen inzicht in de mogelijke risico’s en leren de deelnemers hoe ze stap voor stap, op een gezondere manier kunnen gaan tillen, reiken, staan, trekken, duwen, bewegen en doseren.  Dit doen we door maximaal in-the-field aan de slag te gaan met de groep.  Vanuit de reële werksituatie detecteren we met de groep de voornaamste risico’s en leiden we hen op interactieve manier naar verbeter-opties en technieken die onmiddellijk worden getraind.

Afhankelijk van de vraag en de noden kunnen wij gaan van een kort trainingsprogramma voor het verwerven van basisinzichten en concrete tips, tot een meer doorgedreven trainingsprogramma met functionele trainingssessies om een duurzame impact te bevorderen (zie ook functionele core stability training).

Voor wie?

B
Werknemers en leidinggevenden met risico op fysieke overbelasting

Resultaat

Werknemers krijgen inzicht in de risico’s van belastende houdingen en bewegingen.  Men leert de werking van het eigen lichaam begrijpen en risico’s bij zichzelf te detecteren.   De implementatie van concreet toepasbare in-the-field technieken helpen de werknemers om op een gezonde manier het werk uit te voeren. En sterker nog, via deze functionele technieken verstrekt men het lichaam tijdens het werk. Energieke werknemers met werkgoesting presteren beter.

 

Jef Aterlier 1 september 19th, 2019

Graag meer info of vrijblijvend advies op maat van je uitdagingen?

Wij helpen jou graag verder met al je vragen. Back-iN reageert gemiddeld binnen een dag. Vermeld ook even in jouw bericht de workshop of training waar je meer informatie over wenst.

Voornaam
Verplicht veld
Verplicht veld
E-mailadres
Veld is verplicht!
Veld is verplicht!
Achternaam
Verplicht veld
Verplicht veld
Telefoonnr
Veld is verplicht!
Veld is verplicht!
Bedrijf
Verplicht veld
Verplicht veld
  • Over welke workshops wil je meer weten?
  • Op naar een veerkrachtige Change Mindset
  • Korte metten met burn-out
  • Samenwerkende teams met werkgoesting
  • Ergonomie bij fysiek werk: gezonde houding, gezonde rug
  • Ergonomie op kantoor dat zit goed
  • Functionele core stability training
  • Effectief omgaan met verzuim
  • Haal meer uit je re-integratiegesprek
  • Inhouse re-integratiecoördinator
Over welke workshops wil je meer weten?
Veld is verplicht!
Veld is verplicht!
Wens je graag een vrijblijvend verkennend gesprek met onze experts?
Veld is verplicht!
Veld is verplicht!
Verduidelijk hier eventueel jouw aanvraag.
Veld is verplicht!
Veld is verplicht!
Akkoord met het privacybeleid
Verplicht veld
Verplicht veld