Ergonomisch advies

Pak de oorzaak van overbelastingsletsels aan bij de bron

 

Uitdaging

Werken is gezond!
Daar zijn wij het volledig mee eens. Toch worden bij de uitvoering van heel wat deeltaken ongezonde handelingen of houdingen uitgelokt, vaak door slechte gewoontes van de werknemer.
Gebruiken we ons lichaam wel op een gezonde manier?

Uit onderzoek blijkt dat in de top drie van de belangrijkste redenen voor psychisch welbevinden binnen een organisatie twee verrassende topics terug te vinden zijn: Ergonomie en omgevingsfactoren.
Onze werkomgeving is dus voor verbetering vatbaar.
Hoe kunnen we nu écht deze verandering realiseren? Aan jou de keuze.

Back-iN aanpak

Een gezonde werkomgeving:
We bekijken samen met jou hoe we de werkplekinrichting ergonomisch kunnen optimaliseren. Dit kan zowel voor kantooromgevingen als in industriële contexten, op individueel of collectief niveau.

Gezonde werknemers:
Tijdens een groepssessie sensibiliseren we de werknemers en geven we hen belangrijke basisinzichten in gezonde houdingen en bewegingen, waarna we dit oefenen in de praktijk.
Het spreekt voor zich dat een combinatie van beide de grootste impact heeft. Via onderstaande links kan je doorgaan naar de betreffende workshops.

Resultaat

We optimaliseren de werkomgeving, werkmethode en/of werkorganisatie waardoor de fysieke belasting door het werk vermindert.   De doorgevoerde maatregelen creëren een positieve impact op de prestaties van de werknemer(s) en verminderen het ziekteverzuim ten gevolge van overbelasting. Werknemers die zich goed voelen op de werkvloer dragen bij tot een positieve werksfeer en leveren betere prestaties.

Trainer Back iN juni 17th, 2019

Graag meer info of vrijblijvend advies op maat van je uitdagingen?

Wij helpen jou graag verder met al je vragen. Back-iN reageert gemiddeld binnen een dag. Vermeld ook even in jouw bericht de workshop of training waar je meer informatie over wenst.

Wens je graag een vrijblijvend verkennend gesprek met onze experts?

Akkoord met het privacybeleid *

[elfsight_facebook_chat id="2"]
WSE kwaliteitsregistratie staand juni 17th, 2019
Back-iN is erkend dienstverlener met een kwaliteitslabel vanuit het Departement Werk en Sociale Economie. Bedrijven en organisaties die gebruik maken van onze ondersteuning kunnen gebruik maken van de werkbaarheidscheques en zo tot € 10000 subsidie tussenkomst krijgen om knelpunt rond werkbaar werk in kaart te brengen én aan te pakken.

Back-iN is erkend dienstverlener voor Individueel Maatwerk

Emailbanner Lynn Ine scaled juni 17th, 2019