Functionele core stability training

Verhoog de veerkracht van jouw werknemers door hen lichamelijk en functioneel te versterken.  

Inhoud

Klachten van het lichaam, en bij uitstek rug- en nekklachten zijn één van de meest voorkomende redenen van arbeidsongeschiktheid.

“Wanneer je werknemers geconfronteerd worden met aanhoudende pijnklachten kan dit een grote impact hebben op het dagelijks functioneren, en onder meer de prestaties op het werk.”

Verminderde belastbaarheid van het lichaam en inactiviteit ten gevolge van pijn, vormen  vaak een vicieuze cirkel die moeilijk te doorbreken is.

Om dit te voorkomen bieden we jouw werknemers onze functionele core stability training aan.

We stellen een duurzaam leertrajecten samen waarin we vertrekken van de specifieke risico’s vanuit de dagelijkse werksituatie van de werknemers.  We leren hen aan de hand van groepsoefeningen en individuele in-the-field trainingen op de werkplek, om hun lichaam te verstevigen en op een gezondere manier te gebruiken tijdens het werk.  Hierdoor wordt het lichaam krachtiger en leert men stap voor stap om verbetering te brengen in de uitvoering van werkgerelateerde handelingen, houdingen en bewegingen.

Voor wie?

B
Werknemers en leidinggevenden, zowel in sedentaire als fysiek actieve beroepen

Resultaat

Een goede core geeft jouw werknemers meer controle over hun lichaam, meer proprioceptie en zal bijgevolg bijdragen aan het uitvoeren van meer krachtige en gecontroleerde bewegingen. Dit zal hen vele voordelen geven in de dagelijkse werkuitvoering en werkt preventief in op het voorkomen van  lichamelijke problemen.  Jouw werknemers zijn gewapend tegen overbelastingsletsels en pijn.
Zo introduceren we geluk en gezondheid in de dagelijkse werkroutine. Energieke werknemers met werkgoesting presteren beter.

 

CNFP 120568 001Lowres juni 17th, 2019

Graag meer info of vrijblijvend advies op maat van je uitdagingen?

Wij helpen jou graag verder met al je vragen. Back-iN reageert gemiddeld binnen een dag. Vermeld ook even in jouw bericht de workshop of training waar je meer informatie over wenst.

Wens je graag een vrijblijvend verkennend gesprek met onze experts?

Akkoord met het privacybeleid *

WSE kwaliteitsregistratie staand juni 17th, 2019
Back-iN is erkend dienstverlener met een kwaliteitslabel vanuit het Departement Werk en Sociale Economie. Bedrijven en organisaties die gebruik maken van onze ondersteuning kunnen gebruik maken van de werkbaarheidscheques en zo tot € 10000 subsidie tussenkomst krijgen om knelpunt rond werkbaar werk in kaart te brengen én aan te pakken.

Back-iN is erkend dienstverlener voor Individueel Maatwerk

Emailbanner Lynn Ine scaled juni 17th, 2019