Effectief omgaan met verzuim

Creëer betrokkenheid en een basis van gedeelde verantwoordelijkheid

68 september 19th, 2019
WORKSHOP / TRAINING

Inhoud

De verzuimdrempel verhogen en de terugkeerdrempel verlagen: twee zaken die je vanuit je bedrijf kan ondernemen om het verzuim gericht aan te pakken. Hoe je dit doet, en op welke manier verzuimgesprekken hierin een belangrijke rol spelen, leer je in dit onderdeel.

In de gesprekken leer je breder kijken dan enkel het verzuimgedrag op zich.  Hoe kan je een open en positief gesprek aangaan met de werknemer zonder te bevragen naar de ziekte?  Hoe detecteer je als HR medewerker of leidinggevende wat er zich onder het topje van de ijsberg afspeelt?

Welke factoren hebben een impact op het functioneren van de werknemer en de keuze die hij of zij maakt om al dan niet te verzuimen.

Wil je verzuim aanpakken, dan moet je de werknemer in zijn of totaliteit benaderen. Hierin balanceer je als gesprekspartner continu tussen vertrouwen geven en de werknemer op zijn verantwoordelijkheden wijzen.

We geven je de tools mee om zelf waardevolle verzuimgesprekken te voeren, uitgaande van een gedeelde verantwoordelijkheid.

Voor wie?

B
Human Resources
B
Leidinggevenden
B
Experten welzijn
B
Vertrouwenspersonen

Resultaat

Door actief in gesprek te gaan met je werknemers krijg je een duidelijk zicht op de oorzakelijke factoren van verzuim.  In deze workshop leer je het gesprek aan te gaan op een empathische, respectvolle en open manier.  Zo creëer je betrokkenheid en een basis van gedeelde verantwoordelijkheid. Dit heeft een positieve impact op het welzijnsgevoel en de motivatie van uw werknemer en verlaagt de terugkeerdrempel.  

 

Back-iN onderwijzen

Graag meer info of vrijblijvend advies op maat van je uitdagingen?

Wij helpen jou graag verder met al je vragen. Back-iN reageert gemiddeld binnen een dag. Vermeld ook even in jouw bericht de workshop of training waar je meer informatie over wenst.

Wens je graag een vrijblijvend verkennend gesprek met onze experts?

Akkoord met het privacybeleid *

WSE kwaliteitsregistratie staand september 19th, 2019

Back-iN is erkend dienstverlener met een kwaliteitslabel vanuit het Departement Werk en Sociale Economie. Bedrijven en organisaties die gebruik maken van onze ondersteuning kunnen gebruik maken van de werkbaarheidscheques en zo tot € 9000 subsidie tussenkomst krijgen om knelpunt rond werkbaar werk in kaart te brengen én aan te pakken.

Back-iN is erkend dienstverlener voor Individueel Maatwerk

Emailbanner Lynn Ine scaled september 19th, 2019