Expert abonnement

Ondersteun de re-integratie van je werknemers bij afwezigheid

Uitdaging

Je werknemers zijn het kloppend hart van het bedrijf. Een bedrijf heeft geëngageerde en betrokken werknemers nodig om uit te blinken. Een positieve interne werksfeer straalt af op je klanten. Maar eerlijk is eerlijk, niet alle dagen verlopen even vlekkeloos. Wat als je werknemer geconfronteerd wordt met gezondheidsproblemen en hierdoor uitvalt? Het is cruciaal om ook op deze momenten de lijn warm te houden en langs de zijlijn te staan op weg naar herstel. Vanuit een betrokken en realistische insteek kan samen gezocht worden naar mogelijkheden om het terugkeerproces te ondersteunen.  

Tegmoet komende mensen

Back-iN aanpak

Back-iN heeft met het Expert abonnement de perfecte formule voor jouw bedrijf. We volgen je werknemers op tijdens een periode van afwezigheid. Dit doen we vanuit een zorgende insteek én met realistische kijk op de bedrijfsdoelstellingen. Hiertoe houden we telefonisch contact met de afwezige werknemer, plannen we face-to-face gesprekken en werken we actief samen met de leidinggevende en HR om het re-integratieproces te ondersteunen.  We behouden telkens de focus op mogelijkheden, rekening houdend met de beperkingen. Bij specifieke noden onderzoeken we mee naar tijdelijke maatregelen of aanpassingen om de terugkeerdrempel te verlagen. Door onze systematische aanwezigheid in je bedrijf (halve dag of dagbasis) leren we de werking van je bedrijf, de werkvloer en de betrokken actoren goed kennen, waardoor maximaal op maat gewerkt kan worden. Zo reduceren we het ziekteverzuim en borgen we dat werknemers op een haalbare manier en met goesting terug aan het werk kunnen. Voor langdurige gezondheidsproblemen bekijken we de mogelijkheid van subsidie tussenkomst om een eventueel rendementsverlies of aanpassingen te compenseren.

Resultaat

Door een systematische aanwezigheid van een externe RTW-expert in je bedrijf verlaag je de drempel voor werknemers om problemen bespreekbaar te stellen omwille van de neutrale aanpak. Back-iN zoekt steeds met de betreffende werknemer en het bedrijf naar de meest optimale oplossing om de terugkeer te bevorderen. We faciliteren hierdoor een wederzijdse betrokkenheid die een positieve impact heeft op het welzijnsgevoel en de gedrevenheid van uw werknemers.  Welzijn krijgt voorrang, herval krijgt geen kans. We werken via de methodiek van (dis)Ability Case Management en zijn erkend Return-to-work coördinator (RIZIV).

Team aCover juni 17th, 2019

Graag meer info of vrijblijvend advies op maat van je uitdagingen?

Wij helpen jou graag verder met al je vragen. Back-iN reageert gemiddeld binnen een dag. Vermeld ook even in jouw bericht de workshop of training waar je meer informatie over wenst.

Wens je graag een vrijblijvend verkennend gesprek met onze experts?

Akkoord met het privacybeleid *

[elfsight_facebook_chat id="2"]
WSE kwaliteitsregistratie staand juni 17th, 2019
Back-iN is erkend dienstverlener met een kwaliteitslabel vanuit het Departement Werk en Sociale Economie. Bedrijven en organisaties die gebruik maken van onze ondersteuning kunnen gebruik maken van de werkbaarheidscheques en zo tot € 10000 subsidie tussenkomst krijgen om knelpunt rond werkbaar werk in kaart te brengen én aan te pakken.

Back-iN is erkend dienstverlener voor Individueel Maatwerk

Emailbanner Lynn Ine scaled juni 17th, 2019